Tag archive

Slavoj Zizek

A(rt)ktivizëm/Kinema

Ne nuk duam të jemi të lumtur/Slavoj Zizek

Ne nuk duam të jemi të lumtur Ne jemi të përgatitur për të vuajtur Slavoj Zizek BBC One Historia klasike që më pëlqen, ai skenari tradicional shovinist mashkullor: unë jam i martuar me një grua, marrëdhëniet me të janë të ftohta, dhe kam një dashnore, dhe gjatë gjithë kohës unë ëndërroj: “Oh, Zot, nëse gruaja… Keep Reading

A(rt)ktivizëm/Kinema

“Game of Thrones” preku thelbin e frikërave nga revolucioni dhe gratë në politikë, por nuk na la më mirë se ç’ishim më pare/Slavoj Zizek

Në këtë pikë, duhet të kujtojmë se skenari është shkruar nga dy burra. Daenerys-i si Mad Queen është fund e krye fantazi mashkullore, kështu që kritikët kishin të drejtë kur theksuan se katandisja në çmenduri nuk u arsyetua psikologjikisht. Pamja e tërbuar dhe çmendurake e Daenerys-it që fluturonte mbi dragua duke djegur shtëpi dhe njerëz,… Keep Reading

A(rt)ktivizëm/Letërsi

Frika jonë për të rënë në dashuri/Slavoj Zizek

Slavoj Zizek Dashuria… ndryshimi i dashurisë nga ajo mënyra e mirë dhe e vjetër, që sipas mendimit tim është gjithnjë edhe më e rrallë, në atë që është sot, dashuria si një takim. Kjo është arsyeja përse në gjuhën angleze, por gjithashtu edhe në disa gjuhë të tjera ku jo të gjitha janë si frengjishtja,… Keep Reading

Go to Top