Tag archive

Përktheu: Gjergj Erëbara

Letërsi/Përkthim/Tharm

Fragment nga libri “Tri ese”-George Orwell

George Orwell Trekëmbëshi gjendej në një oborr të vogël, i ndarë nga oborri kryesor i burgut dhe i mbushur me barishte të harlisura. Ai ishte një ndërtesë prej tullash si tre anët e birucave, i mbuluar me dërrasa dhe mbi të gjendeshin dy trarë dhe trau horizontal me litarin e varur. Xhelati, një i dënuar… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Fragment nga romani“Zhurma e kohës”-Julian Barnes

Zhurma e kohës-Julian Barnes Përkthyer nga Gjergj Erebara dhe botuar nga “Shtëpa e Librit”, 2019 Nikita Kalliripakokrra. Ai që shpërthente në sharje mbi “abstraksionistët dhe pederastët” – ata ishin në mënyrë të kuptueshme e njëjta gjë. Njësoj si Zhdanovi pati denoncuar në një rast Ahmatovën si “njëkohësisht një kurvë dhe një murgeshë”. Nikita Kalliripakokrra, në një… Keep Reading

Go to Top