Tag archive

Nazim Hikmet

DON KISHOTI-Nazim Hikmet

DON KISHOTI-Nazim Hikmet Kalorësi i rinisë së përjetshmeNdoqi, rreth të pesëdhjetave,Arsyen që i rrihte në zemër.U nis një mëngjes të bukur korrikuPër të pushtuar të bukurën, të vërtetën dhe të drejtën.Para tij ishte botaMe gjigantët e saj absurdë e të shëmtuarDhe nën të ishte RosinantiI trishtë e heroik. E di,Kur të kap ky pasionDhe kur… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Merre shtruar-Nâzım Hikmet 

Merre shtruar-Nâzım Hikmet  Jeta jo, nuk është lojë, lyp ta marrësh shtruar, siç bën një ketër, bie fjala, pa pritur gjë prej gjëje, asgjëfare. S’ka gjë më të thjeshtë: të jetosh do të thotë të mos bësh tjetër gjë. Jeta jo, nuk është lojë, ndaj lyp ta marrësh shtruar, shtruar deri në atë pikë sa… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Deti më i bukur- Nazim Hikmet

Deti më i bukur- Nazim Hikmet Deti më i bukur: s’është lundruar ende. Fëmija më i bukur: nuk është rritur ende. Ditët tona më të bukura: s’i kemi parë ende. Dhe fjalët më të bukura që dua të të them: nuk t’i kam thënë ende. Përktheu: Redi Sheqeri     Keep Reading

Go to Top