Tag archive

Marsela Neni

Ekstazë vjeshtore-Marsela Neni

Ekstazë vjeshtore-Marsela Neni   Kur Migjeni shkroi “Ekstazë pranverore”, Mendo! Ai s’mund të na imagjinonte dot ne të dy në ekstazë, i dashuri im. Ne duhemi në vjeshtë: në kohën kur butet e mbushura me rrush shtypen me drithërimë e këngë ndër buzë; vera dhe rakia ngrenë dolli për shpirtrat tanë që rroken ndër shtjella… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?-Marsela Neni

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga poetja Marsela Neni. Vijon më poshtë. Pse shkruaj?-Marsela Neni Pse shkruaj? Në një esé të fëmijërisë, në përpjekje për t’iu përgjigjur kësaj pyetjeje, shkruaja: ʺMos e pyesni Lizën e Luis Kerolit (Louis Carroll) pse e… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Ngjyrat e ujit-Marsela Neni

Ngjyrat e ujit-Marsela Neni   Të ujtë jemi. Prej uji na gatoi shtjella Dy nga tri pjesë të kaltra të vetes. Të ujit jemi. Në këtë botë të lëngët, në mijëra ngjyresa e kemi jetën, të bardhë e të kuqe gjak. Të oqeantë jemi. Ishullorë të t’njëjtit arkipelag brigjet e errëta ia ngërthejmë si ujq… Keep Reading

Go to Top