Tag archive

Louise Glück

Udhëkryqe-Louise Glück

Udhëkryqe-Louise Glück   Trupi im, tani që bashkë nuk do udhëtojmë më shumë, nis të ndiej një dhembshuri të re për ty, fort të ashpër dhe të pazakontë, ngjashëm me dashurinë që kujtoj prej rinisë – dashuri shpesh aq mendjelehtë në qëllimet e saj por kurrë e tillë në zgjedhjet e saj, përjetimet e saj.… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Një trill-Louise Glück

Një trill-Louise Glück   Po ju them diçka: përditë vdesin njerëz. Dhe ky është veç fillimi. Përditë, në shtëpi që mbajnë zi, vejusha të rishta linden, jetime të rishta. Rrinë ulur duarlidhur, rreken të vendosin se ç’do bëjnë me jetën e re. Pastaj gjenden në varreza, ca prej tyre për herë të parë. Kanë frikë… Keep Reading

Go to Top