Tag archive

Jaroslav Seifert

Letërsi/Përkthim/Tharm

AUTOBIOGRAFIA-Jaroslav Seifert

AUTOBIOGRAFIA-Jaroslav Seifert   (1901-1986) Kur nëna fliste për veten,ndonjëherë tregonte:Jeta ime ishte e trishtë dhe e heshtur,ecja në majë të këmbëve.Por kur zemëroheshadhe përplasja këmbëtmbi etazherë dridheshin lehtasfilxhanët e trashëguar nga ime ëmëdhe buzëqeshja. Kur linda unëduket se një flutur hyri nga dritarjadhe qëndroi mbi nënkresën e sime mëjepor njëherazi një qen ulëriu në oborr.Nëna… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

DASHNORJA E POETËVE-Jaroslav Seifert

DASHNORJA E POETËVE-Jaroslav Seifert   Çastet e pafajshëm të dashurive të para! Asokohe besoja akoma se të biesh i vdekur mes luleve, kur je i dashuruar gjer në fyt, apo në karnavalet e Venedikut, mund të jetë më bukur sesa të vdesësh në shtrat. Por vdekja është zonja e të gjitha dhembjeve që njeh bota.… Keep Reading

Go to Top