Tag archive

Florian Kienzle

Një klasik i harruar/Pse ta lexojmë sot Dhimitër Xhuvanin?- Për një ribotim të romanit “Jetë në arkivol“ mbas 30 vitesh/ Florian Kienzle

Florian Kienzle Para 30 vitesh u botua romani “Jetë në arkivol“ i Dhimitër Xhuvanit, në shtëpinë botuese DITURIA, me një tirazh prej 6.000 kopjesh. Autori e pati përfunduar romanin që më 10 Gusht, 1992, në vitin kur u përmbys përfundimisht diktatura staliniste në Shqipëri. Ky libër radhitet ndër përpjekjet e para artistike për të reflektuar… Keep Reading

Biseda/Letërsi/Përkthim

Përkthyesi ose e lë rehat autorin dhe i afron atij lexuesin, ose e lë rehat lexuesin, duke i afruar atij shkrimtarin/Disa pyetje për përkthyesin gjerman Florian Kienzle

Florian Kienzle është përkthyes gjerman, i cili ka jetuar në Shqipëri në fund të viteve nëntëdhjetë. Ai është përkthyes i disa autorëve shqiptarë, si Elvira Dones, Ndriçim. Ademaj apo Lindita Arapi. Do të kisha dashur që përgjigjet e tij të kishin qenë disi më të zgjeruara, por tekefundit, gjithmonë do të mbetet paksa e vështirë… Keep Reading

Go to Top