Tag archive

Enkeleda Suti

Si orientohet lexuesi shqiptar drejt letërsisë së mirë shqipe, në një kohë kur shkrimtari duhet t’i paguajë para të thata televizioneve?/Sondazh nga defekt-teknik

Që një shkrimtar shqiptar të dalë e t’i flasë lexuesit për librin që ka shkruar në një nga televizionet “kombëtare” shqiptare, thuhet nën zë se ai duhet t’i paguajë para të thata televizionit… Ndoshta ka ardhur koha e një terminologjie të re për televizionet shqiptare, atyre fare mirë mund t’u shtojmë një “sh” te fjala… Keep Reading

Meqë ra fjala

A KE GUXIM TA PROVOSH?-Skye C. Cleary

Përse dashurojmë? – Një kërkim filozofik nga Skye C. Cleary              TED-ED Ah, dashuri romantike… e bukur, helmuese, zemërthyese, takim shpirtërash, dhe shpesh të gjitha në të njëjtën kohë. Përse zgjedhim që të vendosim veten në një varësi të tillë emocionale? A i jep dashuria kuptim jetës tonë, apo ajo… Keep Reading

Pikturë

E varur nga arti PJESA III-PEGGY GUGGENHEIM

PJESA III – LE TË BËHEMI SERIOZË – LONDËR 1938 – 1939 BBC 2015 Në atë kohë isha në kërkim të pune dhe doja të kisha një lloj interesi, të kisha diçka për të bërë, pasi fëmijët ishin në shkollë me konvikt, dhe unë isha vetëm në fshat, në Angli. Pastaj u zhvendosa në Londër… Keep Reading

Pikturë

E varur nga arti/PEGGY GUGGENHEIM-PJESA II

 PJESA II – ZGJIMI- PARIS 1921 – 1938 BBC 2015 Është shumë e çuditshme të lëvizësh përgjatë jetës si në një lloj ëndrre. Calvin Tomkins Shkrimtar, Kontribues në “New Yorker” Parisi ishte thjesht vendi më ngazëllyes kulturalisht në të gjithë botën në atë kohë. Dhe jo vetëm në artet pamore, por edhe për atë që… Keep Reading

Pikturë

E varur nga arti/PEGGY GUGGENHEIM-PJESA I

 A mendon se ka qenë një jetë e çmendur? Padyshim! Ka qenë e gjitha për artin dhe dashurinë.  Arti i madh është i pavdekshëm      PJESA I BBC 2015 Ndërmjet viteve 1978-1979, Peggy Guggenheim dha atë që më pas do të ishte intervista e fundit e jetës së saj, për biografinë e saj nga… Keep Reading

Go to Top