Tag archive

Brikena Qama

Letërsi/Përkthim/Tharm

Faqja e fundit e ditarit-Brikena Qama

Faqja e fundit e ditarit-Brikena Qama   Asnjëherë nuk munda të gjej atë skutën e fshehtë për këpucët e mikut. Ç’arrija, ishte thjesht një vonesë shoqëruar me ngazëllimin e tyre e zhgënjimin tim, deri kur kuptova se kurrfarë vlere s’kishte ajo skutë. Kush do të ikë e bën dhe pa këpucë. _________ (“Titulli i kujtimeve… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Motaku-Brikena Qama

Motaku-Brikena Qama   Ti sterilizon gjithë ç’ka të bëjë me të. Ai të humbet vështrimit, struket në dollapin lënë pakujdesisht hapur e shijon shollën e këpucës. I përgjigjet pasthirrmës tënde me atë të qeshurën e tij deri në mekje, duke treguar katër kokrrat e orizit mbirë në gojën e tij. __________ Nga vëllimi me poezi:”Dëshirat… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Brikena Qama

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga Brikena Qama. Pse Shkruaj?-Brikena Qama Përse shkruaj? Të gjitha herët që i kam bërë vetes këtë pyetje, i jam kthyer shkrimit dhe takimet e mia me muzën kanë ndodhur në çastet kur kam qenë… Keep Reading

Go to Top