Tag archive

Ali Luca

Letërsi/Tharm

Probleme brisku-Ali Luca

Probleme brisku-Ali Luca   Po rruaja mjekrën për herë të parë,  isha diku te të tetëmbëdhjetat dhe mjekra nuk ishte kushedi se çfarë. Derën e banjës e harrova hapur në dyzet e pesë gradë, si në ato skicat e arkitekturës, në të cilat dyert janë gjithmonë kështu. Kisha mbaruar punë me njërën faqe,  kur im… Keep Reading

Letërsi

Kronikat televizive të fundvitit-Ali Luca

Kronikat televizive të fundvitit-Ali Luca Kronikat televizive të fundvitit Radhisin ngjarjet e bujshme. Kalojnë mbi ekranë  Episode lufte, Krerë shtetesh të ngrirë nga protokolli Pas shpatullave presidenciale Si një hënë e qeshur në cep të malit, Fytyrat e grave të tyre Buda femërore kauçuku. Pasurojnë kronikën Kortezhe arrogante te vdekurish të famshëm Në të zeza… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Teoria e të mbajturit distancë-Izet Sarajlić

Teoria e të mbajturit distancë-Izet Sarajlić   Teoria e të mbajturit distancë Është zbuluar nga shkrimtarët e “post-script”-it, Të cilët nuk duan të rrezikojnë diç. Për vete u përkas atyre Që besojnë se Te hënën duhet të flasësh mbi Të Hënën Sepse E Premtja mund të jetë tepër vonë. Është e vështirë, sigurisht, Të shkruash… Keep Reading

Go to Top