Stuhi-Frederik Rreshpja

in Letërsi by

Stuhi-Frederik Rreshpja

 

Hënëza krahthyer pas çative
Fshihet në çerdhen e ujërave.
Vështron si rendin mamuthët e natës
Nga varka e shiut, Noe i pikëlluar.

Yllin jetim harruar në qiell
Zë përdore një re e rrëmbyer.
Horizontet e etura rrëzohen
Dhe ikin nëpër vetëtima të thyera.

Mamuthët e natës, të egër dhe madhështorë
U hapën rreth meje me bujë.
Shthuret shiu si çadër ciganësh
Tendosur nga litarët e ujërave.

Jam cigan i shirave dhe stuhive
Jam Noe i zemëruar me tërë peizazhet.
Me varkën e shiut më ndjek pas kudo
Fati im prej shpate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Poezi nga Shpëtim Selmani

Poezi nga Shpëtim Selmani Ka 36 vite që më kanëshkatërruar flamujt, artet,religjioni,
Go to Top