SHKRUE NË SHI-HILDE DOMIN

in Letërsi/Në kujtim të Hans-Joachim Lanksch/Përkthim/Tharm by

SHKRUE NË SHI-HILDE DOMIN

 

Kush kishte me kenë posi bleta

që e ndien diellin

edhe nën qiej resh

dhe e gjen rrugën deri te lulja

e kurrë s’e humb drejtimin,

fushat kishte me i pasë me nur amshimi

dhe sado shkurt që kishte me rrnue

veç rrallëherë

kishte me qa.

Përktheu nga originali: Hans-Joachim Lanksch

© Copy right-i i përkthimit: Hans-Joachim Lanksch

                                   

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Librashitësi-Rozafa Shpuza

Librashitësi-Rozafa Shpuza Kapakë historish të zverdhunastivon përditë n’thembër t’bulevardit, e njajtë me

Maskat-Ezra Pound

Maskat-Ezra Pound Këto përrallat për maskimet e vjetra, a nuk janë Mite
Go to Top