Lulediej-Janis Ricos

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Lulediej-Janis Ricos

 

Lulediej të mëdhenj dhe verbues mes nje kopshti të shkretë.
Një mijë sytë e mesditës, të verdhë.
Shndritje e verdhë, zbrazëti e verdhë e verës,
që përzhit gurë, misra trupa. Poezia,
verbuar nga gjithë ky shkëlqim, kërkon një hije,
sajon njê hije, bëhet më dritë se ç’qe.

 

Përktheu: Romeo Çollaku

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top