Tag archive

Tinka Kurti

Izmir-Tinka Kurti

Izmir-Tinka Kurti   Quhem Izmir Jam fëmija imagjinar i nënës sime emrin e mora prej një romi dashnor i saj kur ishin gjashtë vjeç, nëna më tha se poezia është pështjellim fjalësh babai më dha sallatat e ngrohta të hamburgerëve të globalizmit mërzinë e mësova vetë dhe iu thashë vuajtja s’është, pos përpëlitja e lindjes… Keep Reading

Për mua lumturia është më tepër një valle amatore sesa performancë e një balerine të talentuar/Bisedë me poeten dhe aktivisten e Lëvizjes Vetevëndosje Tinka Kurti

Bisedë me Tinka Kurtin. Ajo shkruan poezi dhe në zgjedhjet e fundit ka qenë fituese me Lëvizjen Vetëvendosje, por një ngërç burokratik në lidhje me kuotat gjinore e pengoi të jetë deputete në Parlmanetin e Kosovës. Kur dëgjojnë emrin e saj, shumë e ngatërrojnë me aktoren Tinka Kurti, por këto përgjigje të thella, mbushur me… Keep Reading

A(rt)ktivizëm/Feminizëm/Letërsi

Ne-Tinka Kurti

Ne-Tinka Kurti   Ne, Që çohemi nga dheu, që ecim kilometra me takat e ngrëna, që thembrat na janë çarë nga peshat e rënda të injorimit… Ne që flemë salloneve, që s’kemi një dhomë në shpi, një vend në botë, ne që flokët na mbajnë erë darke pa mish, ne që presim në radhë për… Keep Reading

Go to Top