Tag archive

Sorrentino

Kinema

Neo-Weimar, asgjë për shumë zhurmë-Arbër Zaimi

Dekadenca e një kaste globale pa destin në syrin e Sorrentinos Arbër Zaimi Filmat “Mik i familjes”, “Bukuria e madhe” dhe “Rinia” të regjisorit italian Paolo Sorrentino edhe pse nuk janë, do të mund të lexoheshin si një trilogji. Jo edhe aq sensin e sekuencës tematike e estetike, siç është psh. trilogjia e famshme e… Keep Reading

Kinema

Paolo Sorrentino/Shumë prej aktorëve sillen si fëmijët që nëpër ditëlindje recitojnë poezi para prindërve e gjyshërve*

Aksidenti që më ndryshoi jetën.  Paolo Sorrentino rrëfen:“E gjeta veten përnjëherë jetim. E kështu provova të bëja nje film.” Regjizori napoletan:“Isha 17 vjeç dhe kisha një të ardhme bankieri, si atë të babait tim.” MILANO – Pushimet i kalon në Stromboli me gruan dhe me fëmijët në një shtëpi me qera perballë farit Strombolicchi. Në… Keep Reading

Go to Top