Tag archive

Peter Hendke

Letërsi

Gjeni, mohues gjenocidi, apo të dyja bashkë?

Peter Handke, shkrimtari austriak që fitoi çmimin Nobel në Letërsi këtë vit është akuzuar se ka falsifikuar historinë dhe ka lavdëruar kriminelët e luftës. Dhe ndërsa vende të ndryshme (përfshirë Shqipërinë) kanë vendosur të bojkotojnë ceremoninë, disa shkrimtarë, përfshirë Carl Ove Knausgaard dhe Elfriede Jelinek thonë se nuk shohin zgjedhje më të mirë të mundshme… Keep Reading

Teatër

A mund të bësh një dramë pa fjalë? (Video)

Një numër shumë i madh personazhesh mund të krijohen përmes një gjuhe të ndryshme nga ajo e folura. Në vitin 1992, shkrimtari Peter Handke, bëri një dramë me një akt në të cilën asnjë nga aktorët nuk flet asnjë fjalë. Drama Ora kur ne nuk dinim asgjë mbi njëri-tjetrin, (Die Stunde, da wir nichts voneinander wußten,)… Keep Reading

Go to Top