Tag archive

Përktheu: Spiro Çomora

Mëhallat e botës-Janis Ricos

Mëhallat e botës-Janis Ricos   Ky qytet i kaltër s’ia var vdekjes.Kur i presin njërën dorë, lufton me tjetrën,kur ia presin të dyja, lufton me dhëmbë,kur i presin dhe këmbët, varet drejt n’ajër,rend duke fërshëllyer n’ajër,ashtu si fêrshëllen fisheku duke rendurdrejt zemrës së padrejtësisë! *** Nisen autobusët. Fatorinotvarin në supe çantat e tyre. Ç’kanë në… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Mëhallat e botës-Janis Ricos

Mëhallat e botës-Janis Rico   Janë të pikëlluara mëhallat, janë të çveshura mëhallat. Retë qëndrojnë këmbëkryq sipër shtëpive dhe pinë bishtat e cigareve të ditës. Ja dyqani i kosaxhiut në qoshe. Llamba e parë ndizet. Qan një foshnjë. Vaji i saj varet nga mbasdita si varet katanàja e rreckosur nga telat e telefonit. Dhe nënat,… Keep Reading

Go to Top