Tag archive

Kolec Traboini

NJË ZOG SHIU NA DETYRON TA RISHQYRTOJMË HIERARKINË E POEZISË/Kolec P. Traboini

Revista defekt-teknik fillon një rubrikë të re me titull “Si e kam njohur Frederik Rreshpjen”, ku bashkëkohës të tij sjellin detaje nga jeta e tij, me mjaft interes për lexuesin. Qëllimi i kësaj rubrike është të mbledhë sa më shumë të dhëna për Rreshpjen njeri, meqë institucionet zyrtare flasin pak apo aspak për këtë poet… Keep Reading

Kinema

Mësuesi ynë i filmit: Kristaq Dhamo/Kolec Traboini

KOLEC TRABOINI Në biseda të thjeshta, në komunikim njerëzor, duke na trajtuar si të barabartë, me një modesti të admirueshme Kristaq Dhamo na mësoi të bëjmë filma. Ai ishte dhe vazhdoi të jetë derisa Kinostudio u rrënua nga vandalët politike të kulturës, mësuesi ynë model në kinematografi! Dua të sjell një ngjarje të veçantë, për… Keep Reading

Letërsi/Tharm

SI IA VJEDHIM “PARADOKSET” AMERIKËS-Kolec Traboini

Kolec Traboini Dr. Bob Moorehead, ishte një pastor i kishës së krishterë në Overlake Seattle të Amerikës, i cili ka dalë në pension në vitin 1998, pas 29 vitesh në shërbimin kishtar. Eseja e tij: “The Paradox or our age” është nxjerrë nga koleksioni i vitit 1995, ku Dr. Moorehead përfshin lutje, biseda dhe monologje… Keep Reading

Go to Top