Tag archive

JUAN GELMAN

GOTAN-JUAN GELMAN

GOTAN*-JUAN GELMAN   (Argjentinë, 1930 – 2014) Ajo grua i ngjante fjalës “kurrë”, që nga paskoka i ngjitej një magjepsje e veçantë, një lloj harrimi ku të ormisësh sytë, ajo grua më ngulej në brinjën e majtë. Kujdes, kujdes, bërtisja unë, kujdes por ajo pushtonte njësoj si dashuria, njësoj si nata, shenjat e fundit që… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

SHI-JUAN GELMAN

SHI-JUAN GELMAN   (Argjentinë, 1930 – 2014) Sot po bie shumë shi, shumë, dhe duket sikur po lajnë botën fqinji im ngjitur këqyr shiun dhe mendon të shkruajë një letër dashurie, një letër për gruan që jeton me të dhe i gatuan, i lan rrobat dhe me të bën dashuri dhe i ngjan hijes së… Keep Reading

Go to Top