Tag archive

Hannah Arendt

Ne refugjatët- Hannah Arendt

Me sa duket askush nuk do t’ia dijë se historia bashkëkohore ka krijuar një lloj të ri qeniesh njerëzore – llojin që çohet në kampe përqendrimi nga armiqtë e tij dhe në kampe internimi nga miqtë e tij.   Hannah Arendt Në radhë të parë nuk na pëlqen të quhemi “refugjatë”. Vetë ne e quajmë… Keep Reading

Letërsi

Në kujtim të W. H. Auden-it/Hannah Arendt

Ai ishte i famshëm në mënyrë të arsyeshme dhe një ambicie e tillë nuk mund të kishte kërkuar kurrë shumë, pasi ai ishte më pak mendjemadhi nga të gjithë autorët që kam takuar – plotësisht i imunizuar ndaj dobësive të panumërta të vanitetit të zakonshëm.         Hannah Arendt Përktheu: Arlinda Guma E… Keep Reading

Go to Top