Tag archive

Gjoni i Madh

Gjoni i madh III-Erjon Papagjoni

Gjoni i madh-Erjon Papagjoni Si çdo të diel, Mamuthi ngarkoi tre mushkat me dru, por ndryshe nga gjithë të dielat e tjera mori rrugicën që të zbriste në sheshin e rrëmujshëm në qendër të fshatit. Përkohësisht tregu ishte zhvendosur aty pasi në tregun e lagjes së tij kishte patur shkarje dheu. Në sheshin ku zhvillohej… Keep Reading

Letërsi

Gjoni i Madh-Erjon Papagjoni

Gjoni i Madh-Erjon Papagjoni …Mes një kurore malesh madhështorë, mbuluar nga pyje bredhash të lartë, shtrihej një Luginë e gjerë, dhe mbi të, një fshat i madh. Legjendat rrëfenin se shekuj e shekuj më parë, në fillesat e njerëzimit, tamam në kohët kur majmuni u bë njeri, a thjesht zuri ta quante veten të tillë,… Keep Reading

Go to Top