Tag archive

Ervin Nezha

Letërsi

Kur heroi vdes…“nga gripi”/Ervin Nezha

Ervin Nezha Një vështrim i shpejtë mbi romanin “Etër e bij” të Ivan Turgenievit. Letërsia Ruse e shekullit të 19-të dhe e fillimshekullit të 20-të, përveç veprave, autorëve e rrymave politiko-filozofike, solli edhe një galeri të jashtëzakonshme personazhesh. Përmes kontradiktave të mëdha u sollën në letërsi thellësi të panjohura deri atëherë të shpirtit të njeriut,… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Ujku-Ervin Nezha

Ervin Nezha Rrust Gjini ishte duke thurur gardhin e vjetër me purteka mbi arën e madhe, kur që nga lisnaja ku po mblidhte shkarpa e shoqja klithi: -Ujku! Klithma e mprehtë zgjoi te Rrusti të gjitha instinktet e gjahtarit me nam, për të cilat flisnin i madh e i vogël atyre anëve. Ai u ngrit… Keep Reading

Go to Top