Tag archive

Dino Buzzati

Faqja e malit-Dino Buzzati

DINO BUZZATI U nisëm sapo zbardhi, plaku Stratzinger, udhërrëfyesi alpin dhe miku ynë, im vëlla Adrianoja dhe unë, për të ngjitur faqen e malit në juglindje të Odo Muraglit, në alpet Onireke. Sipas natyrës së këtij masivi, ishte fjala për një mur vigan ku përziheshin akulli, shkëmbi, rëra, dheu, bimësia dhe ndërtimet e dorës së… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Dokumentet që duhen zhdukur- Dino Buzzati

Dokumentet që duhen zhdukur– Dino Buzzati Jane letra dashurie? Fotografi të ndyra? Poezi rinore? Është  një pako e madhe. T’i djeg, po ku? Ai i hedh në banjë, duke i bërë copë e çikë. Kalon kohë… Të nesërmen e shoqja hyn në studion e tij gjithë duke gulçuar: – Je ti që ke hedhur… je… Keep Reading

Go to Top