Tag archive

Osip Mandelstam

Vetëm në Rusi i kushtojnë rëndësi të madhe poezisë: vrasin njerëz për të/Osip Mandelstam

A ka ndonjë vend tjetër ku poezia është një motiv kaq i zakonshëm për të vrarë? Osip Mandelstam Osip Emilievich Mandelstam ishte poet dhe eseist rus me origjinë polako-hebreje. Ai ishte bashkëshorti i Nadezhda Mandelstam-it dhe një nga anëtarët e shquar të “shkollës akmeiste” poetike. U arrestua nga regjimi stalinist në vitet 1930 për një… Keep Reading

Go to Top