Tag archive

Mario Vargas Llosa

VENDI I SHQIPONJAVE-MARIO VARGAS LLOSA

MARIO VARGAS LLOSA Për Shqipërinë, vend ku nuk kam shkelur ndonjëherë por që e njoh nga romanet e mira të Ismail Kadaresë, kam pasur një nga diskutimet më të nxehta që mbaj mend. Kundërshtari im ishte një djallushkë femër, në dukje, që quhej Uma Thurman, suedeze me origjinë dhe artiste me profesion, me një siluetë… Keep Reading

Letërsi

FSHEHJA E FAKTIT-MARIO VARGAS LLOSA

MARIO VARGAS LLOSA Diku Hemingueji tregon se në fillimet e veta letrare, kur ishte duke shkruar një histori, aty për aty, i kishte lindur ideja ta linte jashtë faktin kryesor: ku protagonisti i tij varte veten. Dhe thotë se në këtë mënyrë zbuloi një mjet narrativ që do ta përdorte aq shpesh në tregimet dhe… Keep Reading

Letërsi/Tharm

KATËRMBËDHJETË MINUTA REFLEKSION/MARIO VARGAS LLOSA

MARIO VARGAS LLOSA Nobel, 2010 Atë ditë, si çdo ditë tjetër në këto tri javët tona në Nju Jork, u ngrita në pesë të mëngjesit dhe, duke u përpjekur të mos zgjoj Patrician, shkova në sallon për të lexuar. Nata ende nuk ishte hapur dhe dritat e qiellgërvishtësve përreth dukeshin si të shqetësuara nga një… Keep Reading

Letërsi

MARIO VARGAS LLOSA PËR BORGES-IN

MARIO VARGAS LLOSA  «Stili i Borges-it është një gjë e pazakontë në gjuhën tonë. Gjuha jonë, përgjithësisht, është një gjuhë shumë e pasur, ka shumë fjalë për disa ide. Përkundrazi, proza e Borges-it, në pak fjalë, ka shumë ide». Kështu e përcakton saktësinë dhe veçorinë befasuese të argjentinasit të madh, Vargas Llosa, i cili në… Keep Reading

Go to Top