Tag archive

Kriza shpirtërore/Paul Valéry

Kriza shpirtërore/Paul Valéry

E shkruar në vitin 1919 për revistën londineze Athenaeum, kjo ese vazhdon të tingëllojë aktuale. KRIZA SHPIRTËRORE LETRA E PARË Edhe ne, qytetërimet, e dimë tashmë që jemi të vdekshëm. Kemi dëgjuar të flitet për botë të zhdukura krejtësisht, për perandori të fundosura, me krejt njerëzit dhe mjetet e tyre, të zhytura në fundin e pashkelshëm… Keep Reading

Go to Top