Tag archive

Kolonët e bardhë dhe “gjenocidi i Selknam”/Vendasit që europianët e civilizuar transportuan dhe mbyllën në një kopsht zoologjik.

Kolonët e bardhë dhe “Gjenocidi Selknam”/Vendasit që europianët e civilizuar transportuan dhe mbyllën në një kopsht zoologjik

Kolonët e bardhë dhe “Gjenocidi i Selknam” Familja në foto vjen nga fisi Selkman, ose ndryshe indigjenët e Patagonisë, ose, Tierra del Fuego ( Toka e Zjarrit). Transportohen në Europë për t’u ekspozuar në muze dhe kopshte zoologjikë. Ndoshta mund të kishin dhe tabelë para kafazit të tyre, që shkruante: “Mos ushqeni kafshët.” Selskam ishte… Keep Reading

Go to Top