Tag archive

Frida Kahlo

Pikturë

FRIDA KAHLO: ARTISTJA IKONOKLASTIKE! NJË SIMBOL! NJË EMBLEMË!

Meksikania, revolucionarja, anti-konformistja, surrealistja…        FRIDA KAHLO “Dashnorja” e madhe… Frida Kahlo dhe Diego Rivera, çifti më mitik në Historinë e Artit! Frida Kahlo është një nga pak piktoret femra me famë botërore, duke qenë në të njëjtën kohë një nga të vetmet artiste në Meksikë, e njohur ndërkombëtarisht. Meksikania, revolucionarja, anti-konformistja, surrealistja…… Keep Reading

Pikturë

FRIDA KAHLO-Shpërthyese, e pamëshirshme, delikate dhe e sofistikuar!

FRIDA KAHLO   Vepra e artistes meksikane Frida Kahlo është jashtëzakonisht e njohur sot në tregun e artit dhe për publikun e gjerë. Pikturat e saj ngërthejnë një tërheqje universale për mënyrën sesi ato e portretizojnë dhe kërkojnë ta trajtojnë vuajtjen njerëzore. 1. Ajo ishte me origjinë gjermane. Frida Kahlo u lind si Magdalena Carmen FRIEDA… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Meriton një dashuri-Frida Kahlo

Meriton një dashuri-Frida Kahlo   Meriton një dashuri që të do edhe të pakrehur, Me të gjitha arsyet që të bëjnë të ngrihesh nxitimthi, Me të gjithë djajtë që nuk të lënë të flesh. Meriton një dashuri që të bën të ndihesh e sigurt, Që është në gjendje të tresë botën kur është me ty,… Keep Reading

Go to Top