Tag archive

Fjalimi i shkrimtarit amerikan William Faulkner me rastin e marrjes së çmimit Nobel.

Fjalimi i shkrimtarit amerikan William Faulkner me rastin e marrjes së çmimit Nobel

Ishin vitet 50-të. Shkrimtarët shkruanin në Epokën e Bombës Atomike. Nën kërcënimin e projekteve distopike që sillte epoka e ankthit;  një fenomen kulturor i llojit: “Sot u gdhiva gjallë dhe shëndoshë e mirë.” Në këtë fjalim Faulkner-i thekson se sa toksik bëhet kreativiteti kur shkrimtari shkruan në ankth dhe frikë. Kur ai e mbajti fjalimin,… Keep Reading

Go to Top