Tag archive

Fatos Arapi

E PAËNDËRRTA IME-Fatos Arapi

E PAËNDËRRTA IME-Fatos Arapi Më duhet një gjysëm ëndrre, e paëndërrta ime.   Vë kokën në gjoksin tënd e aty përplasem te koka e një tjetri.   Më duhet një gjysëm ëndrre.   Shigjetat e orës së dorës tutje i shtyjnë kalimtarët, në ditë të rrëpirta tiranase. Shpirtra joshpirtra që shkojnë… Bri meje dikush flet… Keep Reading

Tirana Review

PËR POEZINË E FATOS ARAPIT, PJESA I-Erlind Sulko

Poezitë e dashurisë janë më të vështirat për t’u përsiatur, pasi ato shpesh s’kanë asgjë për të shkoqitur; ato zakonisht shprehin vetëm një thjeshtësi ndjenjash të hijshme. Dhe thjeshtësia e dashurisë shpesh kriset dhe thyhet nga kritika letrare të lodhshme. Poezitë e dashurisë nuk janë për t’u menduar, por për t’u jetuar.     Erlind Sulko… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Te varri i lirisë-Fatos Arapi

Ajo që më bën përshtypje në jetëshkrimin e poetit Fatos Arapi, është fakti që ai nuk ka marrë asnjë çmim zyrtar nga Republika e Shqipërisë. E nëse kjo mungesë vinte për shkak të biografisë së tij, askush nuk pengonte askënd që ta vinte në vend këtë padrejtësi pas rënies së diktaturës. Por shteti ynë as… Keep Reading

Go to Top