Tag archive

Eva Kantûrková

Eva Kantûrková

Eva Kantûrková (1930-) Romanciere, tregimtare dhe eseiste, Eva Kantûrková u lind në Pragë. Në vitin 1956 u diplomua në filozofi dhe histori në Charles University dhe filloi karrierën si shkrimtare në gazetë Mladá fronta. Romani i saj i parë Ceremoni mortore (Smuteĉvi Slavnost,1967) u pasua nga dy romane shtesë: Pas përmbytjes (Po potope, 1969) dhe Trashëgimia… Keep Reading

Go to Top