Tag archive

Daniela Xhani

CIFLA-Daniela Xhani

CIFLA-Daniela Xhani   Të kujtohet burri që shiste libra të dorës së dytë, të pashfletuar, të asfare, aty ndanë rrugës, mes ciflash të thyera shishesh dhe muzgu, një herë nxori një libër të pashkruar dhe e bleu dikush që kish’ nevojë për trëndafila. Keep Reading

Letërsi/Tharm

DITË VERE-Daniela Xhani

DITË VERE-Daniela Xhani   Ngjitej krejt e zhveshur në pemë recitonte për hënën, për erën… të vdekurit, shkulte leshra nga të vetat dhe pështynte mbi kotësinë e turpit, ndizte yje mbi një shandan tunxhi dhe brenda trupit ngujonte ëndrrat nga gjakmarrja e stinës, derisa e diktuan dhe ia prenë degët pa e ditur se nata… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj-Daniela Xhani

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga poetja Daniela Xhani. Ajo vijon si më poshtë… Pse shkruaj-Daniela Xhani Do ta nisja me një pyetje të Marguerite Duras-it, që e kam lexuar në një intervistë: – Çfarë bëjnë njerëzit kur nuk shkruajnë?… Keep Reading

Letërsi

Katër zëra nga poezia moderne shqipe/Daniela Xhani, Sueton Zhugri, Nurie Emrullai, Edvin Thomollari

Revista defekt-teknik.com u drejtoi nga një pyetje katër zërave të poezisë moderne shqipe. Ata janë: Daniela Xhani, Sueton Zhugri, Nurie Emrullai dhe Edvin Thomollari. Duke qenë se nuk janë nga ai lloji i promovuar bujshëm në mjediset leterare shqiptare, ky fakt përkoi me misionin e kësaj reviste; të promovojë pikërisht ata të papromovuarit, ata që… Keep Reading

Letërsi/Tharm

ZGAVËR-Daniela Xhani

ZGAVËR-Daniela Xhani   Jetoj në zgavra, të thella, të ndjeshme si parajsa dhe pyes ç’kuptim ka pa njeriun? Andej vij, andej shkoj e pangjashme me paqen – Zot, ç’zbrazëti e uritur është paqja që trazim frymës nuk i jep! Dashuria dhe sërish ajo… Zgavra e syve, zgavra e gojës, nata e zhveshur përgjysmë, hendeku i… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

NGA DRITARJA-Daniela Xhani

NGA DRITARJA-Daniela Xhani   Fqinji copëton perime mbi prerinë me Aidën e Verdit në sfond dhe hëna e kolme, e zbehtë në avujt që përplasen xhamit gjithmonë e hapur kanata kundruall orenditë e vjetra prej druri, ojmet, lulet e thara dhe macja që fle zgjatur në parvaz, një vajzë mbledh teshat me gjinjtë që tunden… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

NDËRMENDJE-Daniela Xhani

NDËRMENDJE-Daniela Xhani   S’më kujtohet kur ka qenë hera e fundit që diçka e kam bërë për herë të parë. Çka lind përsëritet, çka vdes po ashtu… Dikush më ka hapur zemrën sikur të hapte një vrimë në petale trëndafili. Qielli është i kaltër me ndonjë gërvishtje të lehtë thonjsh. Përvit pema në oborr çel… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

MËHALLA ME RRUGËN TEPOSHTË-Daniela Xhani

MËHALLA ME RRUGËN TEPOSHTË-Daniela Xhani   Mëhalla, me rrugën teposhtë dhe aeroplanët e dikurshëm prej letre q’ende s’kanë mbërritur, zgjatet e malluar. Bojëqingël të plasur ka mbrëmja në damarët e duarve që rrokin shpatullat sikur të shtrëngonin poezinë e askush s’e përmend. Ndoshta e turpshme për sedrën e tyre. Ulin sytë me buzëqeshje mbyllas dhe… Keep Reading

Go to Top