Tag archive

ANTONIN  ARTAUD

Për Antonin Artaud-në/Grafia e klithmës-Paskal Raux

ANTONIN ARTAUD  (1896 – 1948)       Dua që të gjitha qëniet para meje të ndihen të çmendura, delirante, fajtore, të gjymtuara, të plagosura, të sëmura dhe veçanërisht të vdekura, fizikisht dhe trupërisht të vdekura. Njeriu që ka shqiptuar fjalët e mësipërme quhet Antonin Artaud dhe vlerësohet si gjeni, martir, shenjt, profet, i çmendur (ka qëndruar nëntë vjet… Keep Reading

Go to Top