Përdor frymën tënde-Sueton Zhugri

in Letërsi/Tharm by

Përdor frymën tënde-Sueton Zhugri

 

Përdore frymën tënde mbi qelqin e syzeve,
mandej fshije me kujdes deri sa bota të zbulohet e kthjellët.
Përdore frymën tënde për qelqet e dritareve dhe të yjeve atje lart
deri sa mrekullitë të shumohen e të zbresin mbi ne të vdekshmit.

Përdore për të zbutur cicërimat e zogjve
që të zgjojnë aq herët në agim.
Përdore për vrapin e mëngjesit në smogun e trafikut,
për zënkat e zyrës me kolegun e rrjedhur,
përdore…
të tërën,
për gjithçka e mbi gjithçka,
por të lutem
ruaj nje hukamë të vetme,
vetëm një të fundit
për qelqin e syve të mi
verbuar nga mungesa jote.

06.06.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

SISTEMI/1-EDUARDO GALEANO

SISTEMI/1-EDUARDO GALEANO   Funksionarët nuk funksionojnë. Politikanët flasin, por nuk thonë gjë.

X-Nurie Emrullai

X-Nurie Emrullai   T’kam ble një ëndërr në pazarin e Esmës. Ma

Rishoh-Sueton Zhugri

Rishoh-Sueton Zhugri   I rishoh hapat e tua mbi parmakët e një
Go to Top