Category archive

Kronikë në sepia - page 5

Kronikë në sepia

“Këpucët në breg të Danubit”

“Këpucët në breg të Danubit” – titullohet ky monument, që ndodhet në Budapest, Hungari. Ai është ndërtuar në kujtim të 3500 të vrarëve nga fashistët gjatë  Luftës së Dytë Botërore. 800 prej tyre ishin hebrenj. Ata u urdhëruan t’i hiqnin këpucët dhe u qëlluan pranë lumit, në mënyrë që trupat e tyre të binin në ujë… Keep Reading

Kinema/Kronikë në sepia

Claudia Cardinale-Viti 1959

“Isha në një çati në Romë, më 1959, nuk kujtoj asgjë tjetër, madje as emrin e fotografit, e harrova. Por kjo foto më bën të mendoj për fillimet e mia, një epokë në të cilën kurrë nuk e kisha imagjinuar se një ditë mund të gjendesha në shkallet e pallatit më të famshëm të kinemasë… Keep Reading

Kronikë në sepia

First We Take Manhattan

Gjyshja snajper-106 vjeç! Kjo është një gjyshe armene, 106 vjeç, e cila është duke ruajtur shtëpinë me armë në dorë prej armikut. Snajperat amerikanë nuk kanë asgjë më shumë se snajperat armenë… sidomos kur këto të fundit janë gjyshe… Foto e vitit 1990-të. Keep Reading

Kronikë në sepia

Manual për konformistët

Si të themi “Rroftë sistemi”, vetëm në disa hapa të thjeshtë… Në fillim e themi shend e verë si gruaja në cep të majtë, pastaj e themi me fytyre të menduar si gruaja e dytë, më tej e themi duke qarë… dhe më tej fare e themi… oh po prit pak… ky burri nuk ka… Keep Reading

1 3 4 5
Go to Top