Category archive

Kronikë në sepia - page 3

Kronikë në sepia

Kur harron se për ku ishe nisur…

Plani i gruas në foto ishte të hidhej e t’i jepte fund jetës,  por i doli diçka e papritur rrugës… Këta policë e penguan në realizimin e projektit që kishte aq për zemër.  Kështu ajo harroi se për ku ishte  nisur dhe filloi të kacafytej me “sabotuesit” që u përpoqën t’i shpëtonin jetën… Njërit i… Keep Reading

Kronikë në sepia

“Këpucët në breg të Danubit”

“Këpucët në breg të Danubit” – titullohet ky monument, që ndodhet në Budapest, Hungari. Ai është ndërtuar në kujtim të 3500 të vrarëve nga fashistët gjatë  Luftës së Dytë Botërore. 800 prej tyre ishin hebrenj. Ata u urdhëruan t’i hiqnin këpucët dhe u qëlluan pranë lumit, në mënyrë që trupat e tyre të binin në ujë… Keep Reading

Go to Top