Tag archive

Houellebecq

Unë tregoj fatkeqësitë e prodhuara nga liberalizimi i vlerave/Një intervistë e shkrimtarit Michel Houellebecq nga The Paris Review

Nëse i bindesh impulsit poetik, rrezikon të bëhesh i palexueshëm. Nëse nuk i bindesh, je gati për një karrierë si “rrëfimtar” i ndershëm. Intervistuar nga Susannah Hunnewell “A ju pëlqejnë the Stooges?”Më pyeti Michel Houellebecq-u në ditën e dytë të intervistës sonë. Ai uli cigaren elektrike (ajo shkëlqente e kuqe kur e thithte, duke prodhuar… Keep Reading

Letërsi

Jeta e brishtë e Michel Houellebecq-ut/Siddhartha Deb

Sa shumë i detyrohet autori francez popullaritetit të tij, me rritjen e nacionalizmit agresiv?   Siddhartha Deb A është njeriu një kafshë? Nëse ka një pyetje që kumbon përmes gjithë krijimtarisë së shkrimtarit francez Michel Houellebecq, e prezantuar me një shprehje të shkëlqyer në një nga romanet e tij më të fundit: “Serotonina”, është kjo.… Keep Reading

Tirana Review

Efekti Houellebecq-Arlinda Guma

Arlinda Guma “Vështirësia qëndron në faktin se nuk mjafton të jetosh sipas rregullit. Në të vërtetë, ju ia arrini (nganjëherë gati në çastin e fundit, por në tërësi ia dilni) të jetoni sipas rregullit. Taksat i keni paguar në kohë. Faturat gjithashtu. Ju nuk lëvizni kurrë pa kartën e identitetit (dhe xhepin e vogël special… Keep Reading

Go to Top