Tag archive

Genci Gora

Pse shkruaj?/Genci Gora

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga Genci Gora. Vijon më poshtë. Pse Shkruaj?-Genci Gora Pse shkruaj? Shkruaj për ta kërkuar sinqeritetin në skutat më të thella. Jam një udhëtar në shkretëtirë në kërkim të pusit të fjalëve të thjeshta që… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Fragment nga libri “Në udhëtim”-Genci Gora

Genci Gora Dhe thashë: – Të bëhet dritë! Le të vijë një varg, për shembull, Pandora hapi sot kutinë. Çfarë ndodhi tjetër sot? Sot ndodhën të gjitha. Sot toka ndjeu etje për dhi, flutura, njerëz dhe shqopë. Pranvera siti dëborën e dimrave shekullorë, i dha tokës fuqi. Sot fara e mbjellë në tokë ra n’dashni… Keep Reading

Go to Top