NGA DRITARJA-Daniela Xhani

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

NGA DRITARJA-Daniela Xhani

 

Fqinji copëton perime mbi prerinë
me Aidën e Verdit në sfond
dhe hëna e kolme,
e zbehtë në avujt që përplasen xhamit
gjithmonë e hapur kanata kundruall
orenditë e vjetra prej druri, ojmet,
lulet e thara dhe macja që fle
zgjatur në parvaz, një vajzë mbledh teshat
me gjinjtë që tunden si rrathë semiotik
në dekoltenë e gjerë… Ndaj
dritaret e vjeshtës janë kaq të brishta
dhe të pakuptueshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Rishoh-Sueton Zhugri

Rishoh-Sueton Zhugri   I rishoh hapat e tua mbi parmakët e një

Prelud-Nizar Kabbani

Prelud-Nizar Kabbani   Për një grua që s’ka të ngjashme e pagëzuara
Go to Top