DITË VERE-Daniela Xhani

in Letërsi/Tharm by

DITË VERE-Daniela Xhani

 

Ngjitej krejt e zhveshur në pemë
recitonte për hënën, për erën… të vdekurit,
shkulte leshra nga të vetat
dhe pështynte mbi kotësinë e turpit,
ndizte yje mbi një shandan tunxhi
dhe brenda trupit ngujonte ëndrrat
nga gjakmarrja e stinës, derisa
e diktuan dhe ia prenë degët
pa e ditur se nata dhe poezia
kanë nevojë për një grua lakuriq.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Pse shkruaj?/Genci Gora

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë,

Pse shkruaj/Manjola Nasi

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë,
Go to Top