Category archive

Pikturë - page 11

A(rt)ktivizëm/Pikturë

Balthus-i që ende nxit të bukurën/Lucia Brandoli

U kemi veshur brekë statujave, tani duam të vendosim pullën e kuqe edhe në piktura, dhe ndoshta në ditët e sotme aksionet nuk bëhen edhe aq strikte, por censura di të zvarritet hollë nëpër refuzimet editoriale. Nuk mund ta shkurtosh shpirtin njerëzor me një sëpatë, nuk mund të ndalohet një artist që të përfaqësojë universin… Keep Reading

Pikturë

Si do ta pikturonin një vezë Dali dhe Picasso

Si do ta pikturonin të njëjtën vezë Dali dhe Picasso. Kështu e përfytyron skenën piktori David Vela. Ja pra, çfarë i kanë punuar vezës këta të dy në imagjinatën e piktorit… Picasso vazhdon “të luajë me kuba”, ndërsa Dali e ka rrahur vezën fileto dhe e ka varur në tel të thahet… Keep Reading

Pikturë

“Fytyra e luftës”-Piktura që shenjoi një epokë

Kjo është një foto e piktorit Salvador Dali, ndërsa është duke punuar me një prej kryeveprave të tij. Ajo titullohet “Fytyra e luftës”. Dali e realizoi këtë pikturë gjatë qëndrimit në Kalifoni, në vitin 1940. Ёshtë fytyra e tmerrshme e luftës, janë sytë e saj mbushur plot me vdekje. Kjo fytyrë është më shumë remenishencë… Keep Reading

1 9 10 11
Go to Top