Category archive

Meqë ra fjala - page 2

Po ti akoma beson te muri?-Disa komente në faqen e “The Guardian” për bisedën telefonike të Trump-it me një djalë 7 vjeç  

Beson akoma te Babagjyshi i Vitit të Ri? I ndjek me vëmendje faqet e gazetave angleze në facebook, jo vetëm për cilësinë e lartë të shkrimeve, por edhe për cilësinë e lartë të komenteve. (gjë që; sipas meje; shpreh nivelin e lartë intelektual të një vendi.) Ja disa komente brilante në lidhje me bisedën telefonike… Keep Reading

Meqë ra fjala

A keni një përkufizim për dashurinë?-Ester Perel

Pyetjes: “A keni një përkufizim për dashurinë?”, në një intervistë të fundit në ‘The New Yorker”, Ester Perel, psikoterapeute, i përgjigjet: “Është një folje. Kjo është gjëja e parë që më vjen në mendje. Është një angazhim aktiv i të gjitha llojeve të ndjenjave – ato pozitive, primitive, po dhe ato të neveritshme apo të… Keep Reading

Meqë ra fjala

A KE GUXIM TA PROVOSH?-Skye C. Cleary

Përse dashurojmë? – Një kërkim filozofik nga Skye C. Cleary              TED-ED Ah, dashuri romantike… e bukur, helmuese, zemërthyese, takim shpirtërash, dhe shpesh të gjitha në të njëjtën kohë. Përse zgjedhim që të vendosim veten në një varësi të tillë emocionale? A i jep dashuria kuptim jetës tonë, apo ajo… Keep Reading

Heroi aksidental

Ka një skenë brilante në një film të Chaplinit. Ai gjeti një flamur përtokë, e mori në dorë dhe po e shihte me vëmendje. Disa njerëz që po ecnin në rrugë e panë dhe iu bashkuan sepse kujtuan se ai po protestonte. Ai shihte i habitur kur turma filloi ta shtynte të ecte përpara dhe… Keep Reading

Go to Top