Search result

brautigan

4 result(s) found.

Letërsi/Përkthim/Tharm

Kapelja e Kafkës-Richard Brautigan

Kapelja e Kafkës-Richard Brautigan   Me tingullin e shiut që binte kirurgjikisht mbi çati, hëngra një pjatë me akullore që ngjante si kapelja e Kafkës.   Ishte një pjatë me akullore që kishte shijen e një tryeze operacioni me pacientin që i ka ngulur sytë tavanit.   Përzgjodhi dhe pëktheu: Alket Çani Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Azili i të marrëve- Richard Brautigan

Azili i të marrëve- Richard Brautigan   Baudelaire shkoi në azilin e të marrëve i maskuar si psikiatër. Ndenji aty dy muaj dhe, kur iku, azili i të marrëve e deshi aq shumë saqë e ndoqi nëpër gjithë Kaliforninë, dhe Baudelaire-i gajasej së qeshuri kur azili i të marrëve i fërkohej pas këmbës si ndonjë… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Autostopisti i Galilesë- Richard Brautigan

Autostopisti i Galilesë- Richard Brautigan   Baudelaire-i po ngiste një Model A mes për mes Galilesë. Ai mori një autostopist të quajtur Jezu që po rrinte mes një tufe peshqish, që i ushqente me copa buke. « Ku po shkon ? » pyeti Jezui, pasi ndenji në sediljen e përparme. « Anywhere, anywhere out of… Keep Reading

Go to Top